A SLow Food mozgalom Magyarországon

A helyi értékek védelme Magyarországon még fontosabb, mint sok más országban. A globális hatások, a gazdasági világverseny körülményei között a hagyományos, jó ízű, megszokott termékek háttérbe szorulnak, és kellő támogatás nélkül végleg el is tűnhetnek. Pedig sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás a hagyományos étkezéshez kötődik, hiszen az ipari termékek új keletűek, és összetevőik hosszú távú esetleges káros hatásait még nem is ismerhetjük. Emellett sokak megélhetéséről, a fenntartható családi gazdálkodás érdekeiről is szó van. Nem jó az, hogy a dél-afrikai barack, az indiai uborka gazdaságosabb a miénknél - újra kell teremteni a minőség, az élvezetesség, a megbízhatóság nimbuszát.

A Slow Food mozgalom hasonló aggodalmak nyomán keletkezett, szinte nekünk találták ki.

Nem is véletlen, hogy idehaza a mangalica, a ritka erdei termékek, a szilvalekvár, az alföldi (pusztai) ételkülönlegességek, a ritka borok, a szürke marha, a hagyományos "kézműves" élelmiszertermékek érintettjei reagáltak elsőként az új, a kifelé nyitást segítő, az ismertséget növelő új lehetőségekre. Az első csoportok ennek nyomán szerveződtek (lásd a Magyar csoportok rovatot).

<< V I S S Z A

MAGYARORSZÁGI
Slow Food
IN HUNGARY
CSATLAKOZÁS
>> A Slow Food mozgalom Magyarországon
  Hirek
Esemény naptár
Magyar Csoportok
Rokon szervezetek
Kapcsolatok, linkek
Publikációk, média
Képtár
SlowFood international