MIT ÉRDEMES TUDNI A SLOW FOOD-RÓL ?

A Slow Food a hasonló helyzetű, hasonló érdekű vagy hasonló érdeklődésű közösségek "szövetsége", ami a lehetőségek, szerveződések, programok, intézmények, rendezvények, megoldások összehangolásával, a "hálózat-építés" előnyeivel juttatja érvényre a helyi közösségek érdekeit, a mozgalom alapgondolatát, szellemiségét, céljait.

A mozgalom egyaránt foglalkozik a termékkel (termék-oltalom, termékdíjak, szakvásárok), a termelővel (gazda, vendéglős, borász), a fogyasztóval (gyermekek, íz-nevelés, termékismeret), a kettő közötti közvetítőkkel (kereskedők, piacok, vásárok) és a szükséges ismeretekkel (Internet, Slow Food Editore kiadó).

A termelőket a tudás, a tájékozottság, a fenntartható gazdálkodásba vetett hit erősítése és a másutt meglévő tapasztalatok kölcsönös cseréje útján készíti fel erre a küldetésre. A fogyasztót az igényességre, az élvezeti értékek jobb befogadására, a kulturális és gazdálkodási háttér iránti érzékenységre neveli. A kereskedőket, vendéglátókat, közösségeket az értékek, a hagyományok ismeretére, ezek fontosságára, és a közvetítő szerep jelentőségére hangolja rá. A Slow Food szemléletén alapuló, helyi értékeket felmutató vendéglátás fontos idegenforgalmi tényező, közvetve növeli a régió forgalmát, ezzel a helyi kulturális értékek elérését.

A Slow Food mozgalom kreatív, kötetlen teret nyit az érintettek számára. De ha jobban megnézzük, a tudatos, célra törő intézmények és programok rendszerét fedezhetjük fel. A programok, intézmények, rendezvények, lehetőségek, eszközök sokféleségét, a szervezettség előnyeit és megoldásait a jelen honlapon való kalandozás, böngészés útján fedezhetjük fel.

<< V I S S Z A

MAGYARORSZÁGI
Slow Food
IN HUNGARY
CSATLAKOZÁS
>> Mit érdemes tudni a Slow Food-ról?
  Hirek
Esemény naptár
Magyar Csoportok
Rokon szervezetek
Kapcsolatok, linkek
Publikációk, média
Képtár
SlowFood international