Hírek

Elkészült a magyar Slow Food internetes honlap

A Budapesti Vendég-kör működtette előbb a magyar Slow Food mozgalom első honlapját. Azóta, az újabb csoportok alakulását követően, megnőtt az igény a közös fellépésre.

A jelen honlap a Slow Food csoportok vezetőinek együttműködésével működik, és az AMC támogatásával jöhetett létre (l. Rokon szervezetek, Kapcsolatok). A honlap egyszerre igyekszik a mozgalmat, a nemzetközi történéseket közvetíteni, és friss képet adni a hazai helyzetről, eseményekről, rendezvényekről. Kimondott cél a magyar értékek közvetítése a világ felé, a kapcsolatok erősítése, az elérhetőségek javítása, a rendezvényekről való időbeli tájékozódás lehetővé tétele.

A honlap a www.slow-food.hu címen kereshető.

Kiskunsági, szatmári "étkultúra követeink" Olaszországban…

Tavaly ősszel, mindjárt a nagy szabású Terra Madre találkozó és Salone del Gusto világkiállítás után, Firenze környékére, a Slow Food Toscana rendezvényeire hívtak meg két magyar csoportot. Élményeik, tapasztalataik elsőként egy levélben fogalmazódtak meg, amelyben…. bővebben>>

Magyar Slow Food cikksorozat

A "PINCÉR" folyóirat főszerkesztő asszonya a baranyai konvívium alakuló találkozóján került közelebb a már hallomásból ismert Slow Food tevékenységhez.
Szikora Katalin felajánlotta - és ezt azóta a cikkek sora bizonyítja -, hogy teret ad a lapban a komótos étkezés mozgalmának. A sorozatról a nyitó oldalról a Publikációk rovatban vannak adatok.


Hagyományos termékek

Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) magyar szervezetének legnagyobb csoportja az Élelmiszer szakbizottság. Ennek keretében két éve alakult a Hagyományos Élelmiszer munkacsoport. A munkacsoport szervezésében, 2007. február 22-én a hagyományos termékek piacra jutásának lehetőségeiről tartanak konferenciát. Részletek: www.eoq.hu, az aktuális rendezvények rovatban.

Hagyományok, Ízek, Régiók - a "HÍR program"

A sok munkával, gazdag tartalommal elkészült gyűjtemény 300 hagyományos magyar termék bemutatását (szakmai és történeti leírását, képét) tartalmazza, könyv és három nyelvű CD lemez formájában. A gyűjteményt az FVM / AMC készítette, széles szakmai kör bevonásával. A gyűjtemény megismerését segíti, hogy most a Slow Food honlapján is szerezhető róla információ, és erre a honlap idegen nyelvű oldalai is felhívják a figyelmet (lásd a külön HÍR rovatot: nyitó oldal jobb széle).

<< V I S S Z A

MAGYARORSZÁGI
Slow Food
IN HUNGARY
CSATLAKOZÁS
>> fõoldal >> híreink
  Hirek
Esemény naptár
Magyar Csoportok
Rokon szervezetek
Kapcsolatok, linkek
Publikációk, média
Képtár
SlowFood international